Dans!

Dansen kan iedereen! Je hebt er niets voor nodig. Alleen je lijf en zin in bewegen. En dat hebben kinderen altijd! Deze website is ontstaan naar aanleiding van een driejarig scholingstraject dans voor groepsleerkrachten in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit. Op deze website verzamelen we tips, lesvoorbeelden en achtergrondinformatie over danseducatie.

Hier volgt een korte impressie van de bijscholing.

Wat is het belang van dans op de basisschool?

Uit onderzoek blijkt dat dans een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van het kind. Dans op de basisschool gaat voornamelijk om het ontwikkelen van de eigenheid in dans via het creatieve proces. Samenwerking, het kijken naar elkaar en groepsvorming zijn daarbij belangrijk. Dans heeft een positief effect op leren, expressie, samenwerken, empathie en het ontwikkelen van de persoonlijkheid. Die kwaliteiten kunnen weer van nut zijn in het toekomstige werkveld van het kind.
Het magazine Dans heeft hieraan een artikel gewijd.

 

Dans is doen!

Het geven van een dansles is best spannend. LEF:-) heb je nodig bij het geven van een dansles. Als dansleerkracht ben je een voorbeeld voor de leerlingen. Het helpt mee als je zelf vrij durft te bewegen zodat de leerlingen hierdoor ook een gevoel van vrijheid kunnen ervaren. Ook zal je zien, dat hoe meer je danst met je leerlingen hoe vrijer ze zich zullen voelen bij improvisatie- en maakprocessen.