Over de Elektruck

De Elektruck is een originele en goed geoutilleerde mobiele digitale muziekwerkplaats. De bus is eigendom van Roel van de Laar en Bas Rombouts. Doordat de werkplaats in een bus gebouwd is, ontstaat de unieke situatie dat kinderen er gemakkelijk in aan de slag kunnen: de werkplaats komt naar hen toe! Dit is voor scholen een ideale manier om kinderen kennis te laten maken met digitaal componeren.

 

Bas en Roel
Bas en Roel

Roel van de Laar is afgestudeerd aan de kunstacademie in Den Bosch en heeft veel ervaring opgedaan in de elektronische-muziekwereld. Hij gebruikte synthesizers, drumcomputers en audio-effecten om muziek mee te maken. Sommige apparaten maakte hij zelf, omdat ze niet te koop waren. Dit leidde tot het bouwen van mobiele installaties op de kunstacademie.
Op een gegeven moment begon Roel te dromen van een mobiel elektronica-lab om de wereld mee in te trekken en anderen te inspireren. Deze droom is uitgekomen toen hij ging samenwerken met Bas Rombouts.

Bas Rombouts heeft de studie sociaal cultureel werk doorlopen.
Hij heeft drie interesses:

  1. lesgeven en informatie overdragen een kinderen en jongeren
  2. muziek en geluid in allerlei vormen: bouwen van elektronische apparaten (PA, speakers); mixen als geluidsman; zelf muziek maken en experimenteren met geluid, opnames
  3. oude, ‘simpele’ techniek, zoals vrachtwagens

Deze drie interesses en zijn ervaringen uit het verleden komen samen in de Elektruck.

 

De volgende filmpjes geven een impressie van de Elektruck:

elektruck filmpje fotocollage
Een fotocollage van de opbouw van de Elektruck

 

elektruck filmpje oss
De Elektruck tijdens een workshop

 

elektruck voor brabant cultuurprijs 1 min
De Elektruck vertelt voor de Brabant Cultuurprijs, die ze ook gewonnen hebben!