Over de Herman Brood Academie

logo HBADe Herman Brood Academie (HBA) is dé kweekvijver van jong talent op het gebied van popmuziek. De academie is onderdeel van MBO Utrecht.
Een van de leerroutes is de hiphop-route. Deze route is voor de specialisaties MC (rap), dance producer (DP), beat composer (BC) of vocal hip hop/dance.

 

De missie van de Herman Brood Academie:

Overal ter wereld wordt muziek gemaakt. En dat is niet voor niets. Want muziek is gevoel, ritme, klank, beleving en beweging tegelijk. Muziek is emotie, waar je veel van jezelf in kwijt kunt. Met muziek communiceer je met anderen en vertel je over wat jou bezighoudt en wat jij belangrijk vindt. Herman Brood deed dat als geen ander. Hij vertegenwoordigt creativiteit, eigenheid, ondernemendheid en zakelijk instinct. Daarom is deze rocklegende van Nederland gekozen tot het boegbeeld van de academie.

De missie van de HBA is het bieden van een inspirerende en dynamische leeromgeving waarin jongeren met een fascinatie voor popmuziek worden opgeleid om in de wereld van de popmuziek werkzaam te zijn.

 

Voor dit project hebben een student beat creating en een student vocals een filmpje gemaakt waarin ze laten zien hoe zij een beat maken.

In les 3 komen twee studenten van de Herman Brood Academie in de klas aan de helft van de groep een workshop geven, terwijl de andere helft van de groep in de Elektruck aan de slag gaat.