Over Hilde Peters en Krista Peters

Hilde en Krista zijn, zoals de achternaam al doet vermoeden, zussen. Dit is het eerste project waar ze samen aan werken.

 

Hilde Peters

Hilde Peters

Ik ben werkzaam als illustrator. Ik maak in opdracht tekeningen, of zomaar voor het mooi. Het liefst teken ik dieren of fantasiewezens. Het leuke daarvan vind ik dat je elk figuurtje een heel eigen karakter kunt geven. In een tekening mag alles, je hoeft je niet te houden aan de werkelijkheid. Ik begin mijn tekeningen vaak met pen, potlood of stift, om ze vervolgens af te maken met Photoshop of Illustrator.

De evolutie van de clown - Hilde Peters
De evolutie van de clown – Hilde Peters

Naast mijn illustratiewerk ben ik docent beeldende vorming. Tijdens mijn opleiding heb ik me gespecialiseerd in kunst- en cultuureducatie in het basisonderwijs. In mijn ogen is het juist in het basisonderwijs essentieel om kinderen in aanraking te laten komen met veel verschillende uitingsvormen, om hen zich te laten ontwikkelen tot zelfverzekerde, flexibele, innovatieve mensen. Ik vind het geweldig om daar met mijn vak een steentje aan bij te dragen.

www.hildepeters.nl

 

kristapetersKrista Peters

Ik ben Straatjutter. Zoals strandjutters het strand afschuimen, zo struin ik de straten af. Een roestig stuk ijzer, een snoeppapiertje, een parasolletje van een ijsje, het binnenwerk van een fietsbel, een verdwaalde kurk: het verdwijnt allemaal in mijn zakken. Later komen al die gevonden zaken tot leven. Ik maak er bijvoorbeeld een flamingo, een dansende beer, een ruimtewezen of een paard op de prairie van. Ik hou ervan om op het eerste gezicht waardeloze voorwerpen betekenis te geven en te laten zien dat er achter kleine dingen een groot verhaal schuil kan gaan.

De Zwaan - Straatjutter_Doodle3D LAB
De Zwaan – Straatjutter

Naast Straatjutter ben ik theatermaker en verzamel ik waargebeurde verhalen. En sinds kort werk ik ook nog voor de weekendschool. Dat is een heel bijzondere school in Amsterdam, waar kinderen drie jaar lang vrijwillig op zondag naartoe komen omdat ze meer willen weten over de wereld en hun toekomst.

straatjutter (Facebook)