Over Moniker

Moniker is een interactief ontwerpbureau van Luna Maurer en Roel Wouters, gevestigd in Amsterdam. Bij Moniker verkennen ze eigenschappen van technologie, hoe mensen technologie gebruiken en hoe technologie het dagelijks leven van mensen beïnvloedt. Vaak wordt het publiek uitgenodigd om deel te nemen aan de ontwikkeling van hun projecten en kunstwerken.

Moniker heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder een British Music Video Award, twee Dutch Design Awards en de Amsterdamprijs voor de Kunst. Ze hebben mediacursussen gegeven aan de Gerrit Rietveld Academie, het Sandberg Instituut, de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en de Yale University School of Art. Ze geven regelmatig workshops en lezingen bij universiteiten en symposia op kunstfestivals over de hele wereld.

 

Over kunstenaar Andreas Tscholl

Andreas Tscholl studeerde typografie aan de Schule für Gestaltung Zürich, en grafisch vormgeving aan de Gerrit Rietveld Academie. Sinds zijn afstuderen is hij werkzaam als zelfstandig grafisch vormgever en werkte o.a. bij Kossmann.dejong, PutGootink en Luna Maurer.
Daarnaast werkt hij freelance bij de Stichting W139 (ruimte voor hedendaagse kunst) in Amsterdam en ondersteund kunstenaarsgroepen productioneel tijdens de voorbereidingen van hun tentoonstelling.