Over de dichters

De dichters

Hoi, ik ben Diet Groothuis. Ik schrijf gedichten en ook boeken en artikelen voor kranten en tijdschriften. Ooit wou ik dierenarts of bendeleidster worden. Maar dierenarts kon niet, want ik snapte niks van wiskunde. Bendeleidster werd ik wel, van een bende met mijn zus en neefjes. We hadden een wachtwoord, een sluiproute naar het bos en een zelfgebouwde hut. Niemand mocht weten wat we deden. Lees verder.

 

 

Hoi, ik ben Mary Heylema. Ik wilde vroeger ontdekkingsreiziger worden, of diepzeeduiker. Maar ook wel cowboy of matroos. Uiteindelijk werd ik juf. Ik schreef vaak samen met mijn klas.
Daarna werd ik kinderboekenschrijfster en dichteres. Best handig, want als je boeken schrijft kun je zelf weten waar ze over gaan. En als je erover schrijft, bén je het op dat moment ook even. Schrijven heeft net als tekenen te maken met goed leren kijken. Naar de dingen die je om je heen ziet. Ook luisteren heeft met schrijven te maken. Luisteren naar wat mensen zeggen.
Wil je meer over mij weten? Kijk dan op mijn website.

 

Stadsdichtersduo van Zeist

Voor 2019 en 2020 vervullen Diet Groothuis en Mary Heylema als duo het stadsdichterschap van Zeist. Op 13 april 2019 werden Diet en Mary benoemd als nieuwe stadsdichters van Zeist. Het gedicht Op zondag is de zee gesloten hebben ze samen gemaakt.

 

Activiteiten

Het stadsdichtersduo schrijft minimaal acht gedichten per jaar die kunnen worden voorgedragen bij officiële gebeurtenissen in de gemeente. Of gedichten waarin actueel nieuws in de gemeente op een ludieke, kritische of vervreemdende wijze worden belicht.
Verder schrijft het stadsdichtersduo gedichten en draagt deze voor bij uitvaarten van gemeentewege (‘eenzame uitvaarten’). Ook is het stadsdichtersduo een ambassadeur voor de poëzie in Zeist.
Alle stadsgedichten worden op deze website – en zo mogelijk ook in de Stadspers –  gepubliceerd.

De stadsdichter van Zeist is een initiatief van Stichting Literaire Activiteiten Zeist en kan dankzij een extra bijdrage van de gemeente Zeist worden gerealiseerd.