Les 3 Het instrumentencircuit

 

tubaVoorafgaand aan het concert De Vuurvogel zullen leden van de Abcouder Harmonie met ca. 5 musici een instrumentencircuit voor de scholen verzorgen in hun eigen repetitieruimte. In het rooster kun je zien wanneer je school aan de beurt is. De muzikanten hebben een programma van een uur voorbereid, waarin zij samen muziek maken, het lied Allemaal blaasmuziek spelen terwijl de kinderen zingen. Ze vertellen iets over de muziekvereniging en geven demonstraties van de verschillende instrumenten. De kinderen kunnen dan in kleinere groepjes langs de verschillende instrumenten gaan en ook zelf proberen er geluid uit te krijgen. De kinderen maken op deze manier van dichtbij kennis met de instrumenten van de harmonie, die ze vanuit het lesmateriaal al kennen en met het repetitiegebouw van de harmonie. De musici die ze daar hebben ontmoet, zien ze later terug in het harmonieorkest tijdens de voorstelling in het theater.

 

 

Voor de goede orde vragen wij van de scholen het volgende:

1. Regel ouders/begeleiders om naar de repetitieruimte van de Abcouder Harmonie in het Piet Mondriaangebouw te gaan. De ouders mogen bij het instrumentencircuit aanwezig zijn, mits zij de gang van zaken niet verstoren door met elkaar te gaan praten of met een mobiele telefoon of meegenomen klein kind in de weer te zijn.

2. Kom op tijd. Meerdere instrumentencircuits op een ochtend lukt alleen als iedereen zich aan de geplande tijden houdt.

3. Leer de kinderen van tevoren het lied Allemaal blaasmuziek aan. De muzikanten hebben dit lied ook voorbereid en spelen mee.

4. De kinderen kunnen vragen stellen aan de muzikanten: vragen over het harmonieorkest, de instrumenten, optredens, enz. Bereid dit van tevoren voor.

 

Het instrumentencircuit in Vinkeveen

Voor de scholen in Vinkeveen zullen de muziekdocenten Judith Glasbeek (dwarsfluit), Paul Mundy (sax), Dick Hesselink (koper) en Maarten Rongen (slagwerk) van Kunst rond de Venen het instrumentencircuit verzorgen. Zij komen op school of de klassen bezoeken de oefenruimte van Kunst Rond de Venen. Kijk goed op het rooster voor de locatie en de tijd. Zorg voor een leeg speellokaal waar het instrumentencircuit kan plaatsvinden en leer de kinderen van tevoren het lied Allemaal blaasmuziek aan.