Over de kunstenaar en RHC Vecht en Venen

Over Marije van der Hoeven

Marije van der Hoeven heeft vier jaar les gehad op de Rijksakademie van Beeldende Kunsten, faculteit visuele communicatie. Sindsdien werkt ze als fotograaf met en voor kinderen. Ze woont en werkt als zzp’er in Amsterdam.

Marije schreef twee boeken over fotografie voor kinderen: Klik, ik heb je, dat bekroond werd met een Zilveren Griffel, en foto!, dat een Vlag en Wimpel kreeg.

 

Marije heeft een missie: ‘Kinderen worden sterk – maar nog onbewust – gevoed door beeld, maar vreemd genoeg wordt er op die gevoelige leeftijd nauwelijks aandacht aan besteed. En toch is dat belangrijk, want bewust kijken betekent een enorme verrijking van je mens-zijn; het leeuwendeel van de informatie komt binnen via je ogen. Door te fotograferen krijg je een scherper en aandachtiger oog, dat ook denkt en voelt over de dingen die het ziet.’

Marije maakt daarom al zo’n 25 jaar fotoprojecten voor basisscholen. Meer over Marije van der Hoeven en haar werk kun je vinden op www.marijevanderhoeven.nl.

 

Over het Regionaal Historsch Centrum Vecht en Venen

In het RHC Vecht en Venen vind je de archieven van de gemeenten Stichtse Vecht, De Bilt, De Ronde Venen en Weesp. In de depots ligt ruim 600 jaar erfgoed. De hoofdvestiging en grootste studiezaal is gevestigd in het Cultuurhuis in Breukelen. Hier zijn de archieven van Stichtse Vecht, De Bilt en De Ronde Venen ondergebracht. Je kunt hier ook wisselende exposities bezichtigen. In de dependance in het stadskantoor in Weesp kun je de archieven van Weesp inzien.

Bekijk hier de website.