Over de kunstenaar en RHC Zuidoost Utrecht

Over Olivier van Hartingsveldt

Voor mijn fotografie ben ik veel onderweg. Van projecten in eigen land tot lange reizen naar Afrika. Ik geloof in de schoonheid, gelaagdheid en magie van de wereld om mij heen. Met mijn fotografie wil ik mensen meenemen in mijn verwondering hierover. Mijn werk focust zich op onderwerpen die direct in verband staan met sociale- en culturele thema’s. Meer specifiek de relatie tussen mensen en de verhoudingen tussen mens en dier.

Mijn werk is onder andere te zien geweest bij Museum IJsselstein, galerie Pouloeuff (op uitnodiging van de Nederlandse Fotovakschool en Galerie Pouloeuff als jong en kort afgestudeerd talent) en tijdens het Internationaal Fotofestival Leiden. Ook werd mijn werk gepubliceerd in verschillende tijdschriften en werd het gekozen voor ‘New Dutch Photography Talent’.

Naast het werken aan fotografie projecten haal ik erg veel voldoening uit het delen van mijn kennis en ervaringen. Zo heb ik al verschillende workshop gegeven aan basisschoolleerlingen, waaronder bij bij Museum IJsselstein. Ik vind het mooi om te zien hoe enthousiast en creatief kinderen in deze leeftijdscategorie vaak zijn.

www.oliviervanhartingsveldt.com

 

Over Marije van der Hoeven

Marije van der Hoeven heeft vier jaar les gehad op de Rijksakademie van Beeldende Kunsten, faculteit visuele communicatie. Sindsdien werkt ze als fotograaf met en voor kinderen. Ze woont en werkt als zzp’er in Amsterdam.

Marije schreef twee boeken over fotografie voor kinderen: Klik, ik heb je, dat bekroond werd met een Zilveren Griffel, en foto!, dat een Vlag en Wimpel kreeg.

 

Marije heeft een missie: ‘Kinderen worden sterk – maar nog onbewust – gevoed door beeld, maar vreemd genoeg wordt er op die gevoelige leeftijd nauwelijks aandacht aan besteed. En toch is dat belangrijk, want bewust kijken betekent een enorme verrijking van je mens-zijn; het leeuwendeel van de informatie komt binnen via je ogen. Door te fotograferen krijg je een scherper en aandachtiger oog, dat ook denkt en voelt over de dingen die het ziet.’

Marije maakt daarom al zo’n 25 jaar fotoprojecten voor basisscholen. Meer over Marije van der Hoeven en haar werk kun je vinden op www.marijevanderhoeven.nl.

 

Over het Regionaal Historisch Centrum Zuidoost Utrecht

Het Regionaal Historisch Centrum (RHC) Zuidoost Utrecht is er voor iedereen die iets wil weten over de geschiedenis van het zuidoosten van de provincie Utrecht. De deelnemende gemeenten zijn: Bunnik, Houten, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Vianen en Wijk bij Duurstede. Het RHC Zuidoost Utrecht beheert de rijke historische archieven en collecties van en uit deze zes gemeenten.

Bekijk hier de website.