Handleiding leerkracht

Voor de leerkracht

In de School Scroll nemen twee omleiders van Het Nieuwe Instituut de klas mee in een digitale omleiding op het internet. Omleiders zijn ontwerpers die de onderwijsprogramma’s van Het Nieuwe Instituut geven. Elk van hen heeft een eigen visie en expertise. Tijdens deze School Scroll onderzoeken omleiders Pia en Florian samen met leerlingen het thema: Manipuleren kun je leren!

Een School Scroll is altijd interactief, bevat maakelementen en onderzoekt de ruimte van het internet door haar te gebruiken en te bevragen. En dat alles zonder het klaslokaal te hoeven verlaten!

In deze handleiding vind je alles wat je moet weten ter voorbereiding op de School Scroll. Zorg er dus voor dat je deze handleiding van tevoren goed doorleest, minstens een week voor het plaatsvinden van de School Scroll. Test de stappen onder ‘Hoe gaat een School Scroll in zijn werk?’ een aantal dagen voor de geplande School Scroll zodat je bij problemen nog contact kunt opnemen met Het Nieuwe Instituut. Zo zorg je ervoor dat de School Scroll op de dag zelf soepel verloopt.

Voorbereiding

  • Lees de handleidng School Scroll
  • Gebruik het School Scroll stroomschema hoe gaat een School Scroll in zijn werk? om te bepalen wat je nodig hebt voor een goede verbinding met de gastdocenten.

  • De School Scroll vindt plaats in Zoom. Via deze link kun je deelenemen.
  • Print de School_Scroll_werkbladen  voor elke leerling uit.
  • Anti-face is een verdiepende beeldende les voor na de School Scroll . Hierin werk je verder aan de opdracht over gezichtsherkenning. Bewaar dus de ingevulde werkbladen hiervan uit de school scroll.
  • Doorloop het stroomschema en test de apparatuur en zoom-link minsten 1 week van te voren. Werkt het niet? Neem contact op met omleider Florian van Zandwijk. Hij gaat samen met jou op zoek naar een oplossing. Florian is te bereiken op: 06-10820331

 

 

Handleiding School Scroll

In deze handleiding vind je alles wat je moet weten ter voorbereiding op de School Scroll.

Hoe gaat een School Scroll in zijn werk?

De School Scroll vindt plaats via Zoom. Je hoeft hiervoor geen app te downloaden of account aan te

maken, je kunt op de link ‘open in browser’ klikken. De omleiders bevinden zich in Het Nieuwe Instituut en verschijnen via het digibord (of de pc/laptop) in de klas.

 

Wat heb je nodig voor een School Scroll?

– Uitgeprinte werkbladen voor elke leerling. (Geen printer? Een stapel A4-papier kan ook!)

– Pennen of stiften. Potloden+gummen mogen ook, maar de voorkeur gaat uit naar pennen of stiften omdat de ervaring leert dat leerlingen anders eindeloos gaan gummen om tot een ‘perfect’ resultaat te komen.

– Een goede internetverbinding (liefst met kabel).

– Log ruim van tevoren in op Zoom door op de link te klikken. Deze link geeft toegang tot de Zoom-meeting en wordt ook van tevoren per mail verstuurd.

– De benodigde techniek is afhankelijk van wat er op school of bij de leerlingen thuis aanwezig is. De verschillende mogelijkheden en wat voor jou van toepassing is vind je in het bijgevoegde stroomschema. Doorloop de stappen in het schema en neem bij twijfel contact op.

 

Wat is als leerkracht jouw rol tijdens een School Scroll? 

Ten eerste is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de meegestuurde werkbladen uitgeprint en uitgedeeld zijn voordat de School Scroll begint. Tijdens de School Scroll is jouw rol het best te omschrijven als die van ‘correspondent ter plaatse’. Je bent de rechterhand van de twee omleiders, die op het digibord te zien en te horen zijn. Je assisteert het bijvoorbeeld bij het uitkiezen van vingers in de lucht. Leerlingen lopen vervolgens naar het digibord om antwoord te geven op een vraag, iets te zeggen of om hun werkbladen te laten zien. De omleiders zullen je indien nodig ook instructies geven over wat ze graag (beter) in beeld gebracht willen hebben.