Over de verhalenverteller

Terwijl de Storyscope in de klas staat, komt er een verhalenverteller op bezoek. Hij of zij legt de leerlingen uit hoe het proces van verhalen maken en vertellen werkt.
Die kennis passen ze toe bij het verhalen vertellen met de Storyscope.

Bij het project zijn drie verhalenvertellers betrokken.
Een van deze mensen komt bij jou in de klas:

Joy Slaats

Mijn hoofd is gevuld met beelden en verhalen die ik leven in blaas op het podium.  Ik maak beeldende, poëtische familievoorstellingen met muzikale invloed.
Of het nu miniatuurwerelden zijn die ik met camera’s doorwandel, pop-upillustraties, zwevende poppen, collageknipsels of overheadprojectors, voor mij lopen de atelier- en repetitieruimte in elkaar over.
In mijn voorstellingen zoek ik naar de magie van theater. Figurentheater laat je geloven dat dode materie in de voorstelling weer tot leven komt. Daardoor is het voor mij de meest magische vorm van theater.
 

Louisa Lansdorp

Ik probeer de grote verhalen in kleine verhalen te vatten. Ik ga uit van ieders kwaliteit en ik werk in het hier en nu vanuit de spelende mens. Ik ben geïnteresseerd in ongrijpbare en herkenbare gevoelens, bijvoorbeeld het besef dat de tijd verstrijkt, de trots van iets nieuws leren of de blijvende zoektocht naar verbinding. Ik hecht veel waarde aan aandacht.

 

 

Sanne Heyman

Als freelance storyteller, presentatrice en stadsactivator voel ik mij als een vis in het water. Van het coördineren en programmeren van een stadsstrand tot het organiseren en presenteren van een lokaal filmfestival. Mijn motto: denk in mogelijkheden, want het kan wél!