Over de culturele partner

HazArt Kunststichting

Kunststichting HazArt in Soest bestaat uit een beeldentuin, een galerie waar tentoonstellingen worden gehouden en uit een grote beeldhouwmaterialenwinkel. De HazArt bestaat al 25 jaar in Soest en heeft heel veel tentoonstellingen georganiseerd met werken van veel bekende kunstenaars. Meer weten? Bekijk hun website.

RegioCultuurCentrum Idea

RegioCultuurCentrum Idea is een multifunctionele organisatie, bestaande uit meerdere bibliotheken (Bunnik, De Bilt, Soest en Zeist), een theater, cultuurpunt, kunstuitleen en een kunstencentrum. Idea wil cultuur midden in de samenleving brengen. Expertise in elk vakgebied is er volop. Haar kracht ligt in het combineren van de disciplines cultuur en educatie. Zo wordt een aantrekkelijk cultuureducatief aanbod gerealiseerd. Bekijk het uitgebreide aanbod van het centrum op deze website. Les 2b wordt gegeven door docenten beeldende vorming van Idea.

 

 

Bart Schouten

Bart Schouten (1958) is acteur en verhalenverteller. In zijn voorstellingen combineert hij zijn liefde voor theater en geschiedenis. Hij speelt veel ‘op locatie’, op mooie plekken in de natuur, in de stad of in historische gebouwen. Daar brengt hij het verleden tot leven met vrolijke, spannende verhalen. Bij Kunst Centraal werkt Bart mee aan diverse projecten voor basisscholen. Daarnaast verzorgt hij voor theatergroep Stadsavonturen vertelwandelingen in verschillende steden, waaronder Utrecht, Schoonhoven, Leiden, Breda en Rotterdam.

Meer info: www.bartschouten.nl.

 

Leintje Hoogenkamp

Leintje Hoogenkamp oriënteerde zich in een jaar aan de kunstacademie van Ottawa. Uiteindelijk is ze in Kampen afgestudeerd voor Illustratie en de Lerarenopleiding. Leintje heeft veel gereisd, en zoekt naar wat we als mensen gemeen hebben in ons bestaan. Zo belandt ze bij thema’s als bijvoorbeeld liefde, macht, vrijheid, dood, geboorte, geborgenheid. Ze probeert kunst te maken die raakt, maar toch universeel is. Haar atelier, Drukwerkplaats, is te vinden in de portiersloge van de Wagenwerkplaats Amersfoort. Grafiek en kunstenaarsboeken maakt Leintje het liefst. Daarnaast komt ze als kunstenaar in de klas, geeft ze workshops, bouwt ze leskisten, ontwikkelt ze lesprogramma’s en werkt ze voor de Kunstuitleen.

Dorette Giling

Dorette Giling heeft haar opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten gevolgd. Zij behaalde daar haar lesbevoegdheid tekenen & schilderen. Daarnaast heeft Dorette een jaar aan de Rijksacademie afdeling Beeldhouwen gestudeerd. Sinds haar vroege jeugd al wil Dorette beeldend kunstenaar worden. Ze is altijd bezig geweest met tekenen en knutselen, met stof, klei en verf. Al jaren geeft zij bij Kunstencentrum Idea in Soest op woensdagmiddag het Kinderatelier. Op de andere dagen maakt ze zelf kunst, werkt ze de laatste jaren vooral veel met keramiek en mozaïek  en doet Dorette community art projecten met leerlingen van scholen en wijkbewoners.