Over de schrijver

 

Gideon Samson (1985) groeide op in Den Haag. Hij studeerde Nederlands en daarna Filmwetenschappen in Amsterdam en debuteerde in 2007 met het met een Vlag & Wimpel bekroonde Niks zeggen!  Op 25-jarige leeftijd was hij in 2010 de jongste winnaar van een Zilveren Griffel ooit. In 2019 ontving Gideon Samson de Gouden Griffel voor Zeb. Zijn werk is al in meerdere landen vertaald.

Schrijver in de klas

Gideon Samson vertelt op zowel basisscholen als middelbare scholen over zijn leven, zijn boeken en de kunst van het schrijven. Zijn optredens zijn vaak net even anders dan je gewend bent. Samen met de klas zoekt Samson uit wat sommige zinnen zoveel mooier maakt dan andere, waarom net dat ene woord nou zo fijn is om te gebruiken en of het werkelijk waar is dat je iets kunt opschrijven zonder het ook écht op te schrijven.

Over Zeb.

In januari 2018 verscheen Zeb., over de krankzinnige gebeurtenissen in een doodnormale schoolklas. Het boek werd jubelend ontvangen met o.a. vijf sterren in de NRC en de Volkskrant en werd onderscheiden met de Gouden Griffel, een Zilveren Penseel en de Nienke van Hichtumprijs, genomineerd voor de Woutertje Pieterseprijs en op de prestigieuze IBBY Honour List en in de White Ravens-catalogus geplaatst.